Att göra

Oavsett om du besöker oss för avkoppling, romantik, äventyr eller affärer, strävar vi alltid efter att överträffa dina förväntningar. Öjaby Herrgård är mer än bara en plats att övernatta – det är en destination där varje gäst får en minnesvärd upplevelse. Boka ditt paket idag och låt oss skapa magi för dig.

Besök gärna turistinformationens sida för att hitta ännu mer aktiviteter  eller kika vilka evenemang som sker just nu!

Kronobergs slottsruin

Kronobergs slottsruin ligger vid Helgasjöns strand och var från början en biskopsborg. Många förknippar säkert Kronoberg med upprorsmannen Nils Dacke som tillbringade julen på Kronoberg år 1542.

Läs mer
pappersriva

Skrufs glasbruk

Skrufs Glasbruk, som ligger i Skruv, ägs och drivs stolt av familjen Elm, som har en djup förankring i lokalsamhället. Det är en verksamhet där hela familjen är engagerad och aktivt deltar i produktionen av de vackra glasprodukterna.

Läs mer
pappersriva

Smålands museum

Smålands museum, Sveriges äldsta länsmuseum, öppnade år 1885 och visar i sina permanenta utställningar allt från stenåldersföremål och en vikingatida silverskatt till föremål från 1800- och 1900-talens småländska samhällen.

pappersriva

Cykla i naturen

Hyr cykel från Öjaby Herrgård och ge dig ut på en minnesvärd cykeltur i det pittoreska närområdet. Upptäck Öjabys betagande naturskönhet och dess omgivningar på ett unikt sätt. Medan du trampar längs slingrande vägar och genom lummiga skogspartier

pappersriva

Fiske i helgasjön

Helgasjön - en del av Mörrumsåns vattensystem - belägen norr om Växjö med ca 55 km2 yta. Ner till 26 m djup, friskt genomströmmande, näringsfattigt vatten med välbalancerat PH. Hundratalet öar, många vikar och sund samt fyra större fjordar. Här fiskar vi främst Abborre, Gös, Gädda, Brax, Mört - men även andra spännande arter. Sjön har ett väl utarbetat sjökort med intn. standard. Gott om näringställen, logi och service. Fiskekort säljes och flera bryggor och båtramper finns att tillgå.

Läs mer
pappersriva

Relax & Pool

Skönt och avkopplande. Basta i vår ång- eller torrbastu, bada i bubbelpoolen eller sitt ner i en av sofforna och bara slappna av. OBS. Medhavda alkoholhaltiga drycker är förbjudet att konsumera i relaxavdelningen och i övriga offentliga lokaler. Ni hänvisas till vår bar eller pub. 350kr per person inkl badrock och handuk eller se våra paket där du kan få detta inkluderat i rummet med så mycket mer!

Läs mer
pappersriva

4H-gård

På Hovshaga norr om Växjö centrum ligger Växjös 4H-gård, en mötesplats för alla barn och ungdomar som älskar djur och vill ha en meningsfull fritid. Gården är alltid öppen för allmänheten – djuren är i sina hagar och ni är välkomna att hälsa på dem över staketet.

Läs mer
pappersriva

Ångaren Thor

En oförglömlig ångbåtsresa i tid och rum. Sommartid trafikeras Helgasjön av den fantastiska Ångaren Thor. Välkommen att njuta av en tur ombord och slussa vid Sveriges sydligaste sluss i Åby.

Läs mer
pappersriva