Hållbarhet

glad flicka

Historisk Elegans och Modern Hållbarhet

På Öjabyherrgård förenar vi historisk elegans med ett modernt och miljömedvetet förhållningssätt. För att hedra vår förpliktelse till hållbarhet, erbjuder vi våra gäster sovrum utrustade med ekologiska linneprodukter och säkerställer att alla rum rengörs med miljövänliga städprodukter.Vår hotell är Green Key-märkt.

Vid vår restaurang prioriterar vi lokala, ekologiska ingredienser i vår matlagning, vilket speglas i våra middags- och frukostmenyer. Vårt kaffe och våra bananer är inte bara av hög kvalitet, utan också Fairtrade-certifierade, för att stödja rättvisa handelsprinciper.

Flicka med planta i handen

Hållbarhetsinitiativ för en Grönare Framtid

I vår strävan efter att minska vår miljöpåverkan arbetar vi mot att bli ett papperslöst företag och vi är noggranna med källsortering av avfall. Dessutom deltar Öjabyherrgård aktivt i Hållbarhetsklivet, ett initiativ som syftar till att främja en mer hållbar besöksnäring.

Genom dessa åtgärder strävar vi efter att skapa en harmonisk balans mellan bevarandet av vår historiska arv och behovet av att agera ansvarsfullt för vår planets framtid.